ساختار پمپ های سانتریفیوژ روغن داغ
1403-10-15راهنمای انتخاب و خرید موتور برق
راهنمای انتخاب و خرید موتور برق :
موتوربرق یا ژنراتور دستگاهی کاربردی برای تولید برق است. این دستگاه تضمین میکند که کار و زندگی شما در زمان قطعی برق به روند طبیعی خود ادامه دهند؛ همچنین این دستگاه گزینهای عالی برای مکانهایی است که امکان استفاده از شبکه برق سراسری وجود ندارد. برای انتخاب موتوربرق مناسب، لازم است به چند فاکتور مهم توجه داشته باشید. شیوه حملونقل، ابعاد، نوع سوخت، مجموع توان دستگاههای متصل برحسب وات، بیشترین زمان کارکرد و تعداد خروجیها از فاکتورهای مهم در زمان خرید موتوربرق هستند.
راهنمای انتخاب ژنراتور مناسب به شما کمک میکند تا بر اساس نیازی که دارید، بهترین مدل را خریداری کنید. چگونگی و نحوه انتخاب موتوربرق از جانب شما، تأثیر مستقیمی بر قیمت آن خواهد داشت. هدف نهایی این است که ژنراتوری بخرید که خیلی فراتر از نیازهای شما نباشد؛ از طرفی بتواند برق دستگاههای موردنظر شما را برای مدتزمان لازم تأمین کند.
مطمئناً شما هم بارها با مشکل قطعی برق مواجه گردیدهاید. هنگامی که برق قطع میشود، یک ژنراتور میتواند به شما کمک کند تا خانه خود را گرم یا سرد نگه دارید، در آشپزخانه خانه خود بهراحتی آشپزی کنید، تلفن خود را شارژ نموده و با کامپیوتر خودکار نمایید، در حقیقت ژنراتور باعث میشود شما هیچ موقع بهواسطه قطعی برق به دردسر نیافتید.
همانطور که داشتن یک ژنراتور بسیار لذتآور و جذاب است، خرید آن میتواند یک پروسه چالش آور و پردردسر باشد. اما شما با کسب اطلاعات کامل میتوانید این پروسه را کنترل و به محصول موردنظر، مطلوب و متناسب با نیاز خود دست یابید.
این روزها به دلیل رشد روزافزون جمعیت و مصرف بالای برق شهری و به دنبال آن قطعی های مکرر برق، حضور یک دستگاه تولیدکننده برق احساس می شود. برای خرید موتور برق ایده آل نیاز است تا با راهنمای خرید موتور برق در انواع بنزینی، گازی و خانگی آشنا شوید.
در ابتدا بهتر است با انواع موتور برق بر حسب نوع کاربرد آشنا شویم. موتور برق خانگی، به گروهی از دستگاه های مولد برق گفته می شود که ویژگی هایی مانند بی صدا بودن، کیفیت بالا، ابعاد جمع و جو و رنج توان مناسب برای مصارف خانگی را داشته باشد.
چند نوع موتوربرق داریم ؟
به طورکلی میتوان انواع موتوربرق را در سه دستهبندی قرار دارد که عبارتاند از:
موتوربرق بنزینی :
شناختهشدهترین نوع موتوربرق، همین موتوربرق بنزینی است که در اکثر فروشگاهها به فروش میرسد و اکثر مشتریان نیز به دنبال آن هستند. کارایی راحت، راهاندازی سریع و بیدردسر، استفاده در هر موقعیت و مکانی و تأمین برق کافی از جمله ویژگیهای موتوربرق بنزینی است به همین خاطر بیشترین فروش را به خود اختصاص داده است.
موتوربرق دیزلی یا دیزل ژنراتور :
مدل دوم دیزل ژنراتور یا موتوربرق دیزلی است که با سوخت گازوئیل کار میکند. موتور این دستگاه قدرت بسیار بالایی دارد و اگر بخواهیم از نظر قدرت موتور برقها را تقسیمبندی کنیم دیزل ژنراتور در صدر لیست قرار میگیرد. از موتوربرق دیزلی برای زمانی که استفاده مداوم از دستگاه داریم میتوان بهره برد به همین دلیل اگر کار شما زیاد است حتماً موتوربرق دیزلی خریداری کنید. عیب موتوربرق دیزلی این است که در هوای سرد راندمان کاری کمتری دارد.
موتوربرق گازسوز :
مدل سوم نیز موتوربرق گازی است که با سوخت گاز کار میکند، قدرت کمتری داشته و خیلی خریدار آنچنانی ندارد.
موتور برق خانگی :
معمولا موتور برق خانگی یا همان Electric Generator، به خوبی می تواند به مدت ۷ الی ۸ ساعت به صورت مداوم کار کند. موتور برق خانگی برای تامین برق پمپ آب، کفکش و پمپ شناور و برای مصارف آبیاری کاربرد دارد. از موتور برق خانگی برای تامین برق روشنایی منازل، برق کولر گازی، اسپرسو ساز، لباسشویی و یخچال، تلویزیون و سایر لوازم خانگی برقی استفاده می شود. معمولا موتور برق هایی که توان آن ها بین ۳ الی ۸ کیلووات هستند و برق تک فاز تولید می کنند برای مصارف خانگی مناسب هستند.
از آنجایی که لوازم برقی خانگی مانند تلویزیون و یخچال نسبت به تغییرات ولتاژ و نوسان آن حساس هستند، استفاده از موتور برق avr دار به شدت پیشنهاد می شود.
یکی دیگر از نکات مهم در انتخاب و خرید موتور برق، توجه به عدم افت ولتاژ در کارکرد طولانی مدت است. برخی از موتور برق ها پس از دو الی سه ساعت کارکرد، میزان افت ۱ کیلووات را تجربه می کنند. این درحالی است که اگر از یک موتور رده بالا نسبت به ژنراتور استفاده شود، در کارکرد چندین ساعته، افت ولتاژ به صورت جزئی در حد چند وات خواهد بود.
برای این منظور بهتر است توان مصرفی دستگاه های موتور برق خود را محاسبه کنید و با میزان برق تولیدی موتور برق و روش محاسبه آن آشنا شوید.
تبدیل کیلووات به آمپر، بسته به نوع موتور برق تک فاز یا موتور برق سه فاز متفاوت است. به این معنی که هر ۱ کیلووات در موتور برق تک فاز آمپراژ برابر با ۴/۵۴ آمپر خواهد داشت. علاوه بر آن، در رابطه با تبدیل کیلووات به آمپر در موتور برق سه فاز، هر ۱ کیلووات برابر با ۱/۹ آمپر است.
موتور برق صنعتی :
کاربرد دیگر موتور برق، تامین برق مصارف صنعتی، کارخانجات، کارگاه ها و غیره است. معمولا دستگاهی که برای تامین برق موتور برق صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد؛ توان ۷ کیلووات به بالا را شامل می شوند. برای توان های بالاتر از ۲۰ کیلووات، استفاده از دیزل ژنراتور متداول تر است. یک موتور برق صنعتی ابعاد بزرگتری نسبت به موتور برق خانگی دارد. این امر باعث می شود تا موتور برق صنعتی جابجایی آسانی نداشته باشد و به صورت ثابت در یک مکان قرار گیرد.
در بیمارستان ها، بانک ها و مناطقی که قطعی برق حتی در کوتاه ترین مدت زمان نیز اثرات مخربی می تواند برجای بگذارد، خرید موتور برق یکی از امور مهم است. داشتن هر دستگاهی که نسبت به قطعی برق حساس است و قطع و وصلی های مکرر برق ممکن است باعث سوختن و خسارات بسیاری شود، شما را ملزم به تهیه موتور برق برای تولید الکتریسیته در شرایط اضطرای می کند.
موتور برق کمپینگ :
اگر دائما اهل سفر هستید و وجود برق برای تامین روشنایی کمپ برایتان اهمیت دارد؛ می توانید از سری موتور برق کیفی استفاده کنید. موتور برق کیفی یا همان اینورتر دار، طراحی متفاوتی در مقایسه با سایر مدل ها دارد. به دلیل داشتن دستگیره، حمل و جابجایی موتور برق کیفی آسان است. از بابت توان نیز معمولا برای تامین روشنایی چند لامپ کوچک در کمپ های تفریحی توان هایی بین ۸۰۰ وات الی ۲ کیلووات کافی است.
برای خرید بهترین موتور برق در بازار، بهتر است به نکاتی توجه کنید. برای مثال داشتن توان کافی برای تامین الکتریسیته مورد نیاز دستگاه های برقی را حتما در نظر بگیرید.
موتور برق چقدر برق تولید می کند؟
در ابتدا نیاز است با توان اضطراری و توان نامی موتور برق آشنا شوید. یک موتور برق دارای دو توان است که معمولا یکی از ارقام بزرگتر است دیگری است و به عنوان توان اضطراری دستگاه شناخته می شود.
توان اضطراری : توان اضطراری موتور برق درحقیقت بیشترین میزان برق تولیدی موتور برق است که تنها در چند دقیقه ی ابتدایی روشن شدن دستگاه ایجاد می شود. به این معنی که در لحظات ابتدایی کارکرد دستگاه، شاهد حداکثر میزان برق هستیم.
توان نامی : توان نامی یا همان استندبای موتور برق نیز میزان توان تولید برق توسط موتور برق است که پس از ۵ دقیقه از کارکرد دستگاه، ایجاد می شود.
میزان برق تولیدی دستگاه مولد برق یا همان ژنراتور برق، برحسب توان، نوع موتور و قدرت پیشرانه تعیین می شود. ممکن است با سوال یک موتور برق 7 کیلوواتی چقدر برق تولید می کند؟ مواجه شوید.
یک موتور برق ۷ کیلوواتی حدود ۷۰۰۰ وات برق تولید می کند. درصورتی که موتور برق تک فاز باشد، با ضرب کردن وات مورد نظر در عدد ۴.۵۴ یا ۴.۸ مقدار تقریبی ولتاژ بدست می آید. برای موتور برق سه فاز نیز توان برحسب کیلووات را در عدد ۱.۴۴ یا ۱.۸ ضرب کرده و آمپراژ بدست می آید.
از آنجایی که محاسبه توان تولیدی موتور برق و آمپراژ برای کاربران عادی دشوار به نظر می رسد. در این مقاله به تعداد دستگاه های مصرفی برای هر موتور برق از توان ۱ الی ۸ کیلووات را ذکر می کنیم.
میزان برق تولیدی موتور برق ۱ کیلوواتی : روشن کردن ۱۰ لامپ ۱۰۰ وات.
میزان برق تولیدی موتور برق ۲ کیلوواتی : روشن کردن ۱۰ لامپ ۱۰۰ واتی به همراه یخچال و تلویزیون.
میزان برق تولیدی موتور برق ۳ کیلوواتی : ده لامپ ۱۰۰ واتی به همراه یخچال، تلویزیون و اتو.
میزان برق تولیدی موتور برق ۴ کیلوواتی : ده لامپ ۱۰۰ واتی به همراه یخچال، تلویزیون، پلوپز،کامپیوتر یا لپ تاپ.
میزان برق تولیدی موتور برق ۷ کیلوواتی : ده لامپ ۱۰۰ واتی به همراه یخچال، تلویزیون، پلوپز،کامپیوتر یا لپ تاپ به همراه کولر گازی.
در مقاله راهنمای خرید موتور برق باید در رابطه با انواع سیستم روشن شدن آنها نیز نکاتی را توضیح دهیم. این دستگاهها بسته به نوع شروع به کار به سه دسته هندلی، استارتی و اتومات تقسیم بندی می شوند :
هندلی یا دستی :
در این نوع دستگاهها، در زمان قطعی برق، یک اپراتور به صورت دستی دستگاه را روشن می نماید. نیاز به نیروی انسانی، هندل زدن و دورگیری موتور برای شروع کار دارند.
استارتی :
این نوع، با یک دکمه استارت یا سوئیچ طراحی شده بر روی دستگاه، روشن می شوند. برخلاف نوع دستی، نیاز به هندل زدن نبوده و با استارت الکتریکی و باتری فعالیت خود را آغاز می کنند.
اتومات خودکار :
سیستم جابجایی و سوئیچ خودکار توسط دستگاه و بدون نیاز به اپراتور مهم ترین مشخصه این نوع موتور برق است. در واقع با قطع شدن برق، ژنراتور به صورت خودکار روشن شده و با برگشت برق نیز خاموش خواهد شد.
ریموت دار :
موتورهای برق ریموت دار علاوه بر هندل و استارت الکتریکی از طریق ریموت از راه دور نیز راه اندازی میشوند.
معتبرترین برندها برای خرید و انتخاب موتوربرق :
حالا که با نحوه انتخاب موتوربرق و فاکتورهای کلیدی در خرید آن آشنا شدید، بهتر است با برندهای معتبر این دستگاه که در بازار ایران وجود دارند هم آشنا شوید. این دستگاهها تاکنون توسط افراد زیادی استفادهشدهاند و اصطلاحاً آزمایش خود را پس دادهاند.
موتور برق هوندا المکس (HONDA ELEMAX) :
موتور برق های Elemax ژاپن در بازار بیشتر با نام موتور برق هوندا المکس شناخته می شود چون دارای موتور هوندا می باشند،که موتور برق های بنزینی المکس در انواع انواع تکفاز و سه فاز در سری های زیر ارائه می شوند.
موتور برق های هوندا المکس دارای تکنولوژی پیشرفته از جمله طراحی آلترناتور جدید و موتور با سرعت است که باعث تغییر در ابعاد، اندازه و وزن موتور برق شده است. همانطور که ذکر شد این موتور برق های بنزینی به صورت تکفاز و سه فاز و با حداکثر توان 1.6 تا 11 کیلووات ارائه می شود.
موتور برق روبین (ROBIN) :
یکی از کمپانی های موفق و متفاوت در ساخت موتور برق، کمپانی قدیمی سوبارو ژاپن که دارای 40 سال سابقه در زمینه موتور برق های روبین می باشد. موتور برق روبین در سراسر جهان به عنوان بهترین موتور برق ژاپنی به فروش می رسد. در ادامه به معرفی و مشخصات فنی هر یک از مدل های موتور برق روبین سوبارو به همراه کاربرد هر یک می پردازیم.
موتور برق هیوندای (Hyundai) :
هیوندای شرکت کرهای باسابقه درزمینهٔ تولید موتوربرق است که بیش از شش دهه در این عرصه فعالیت داشته است. این کمپانی محصولات خود را با بهره از جدیدترین ماشینآلات و دستگاههای موجود تولید میکند. توجه به نیاز خریداران در اقصینقاط دنیا، بهبود همیشگی کیفیت و قیمتهای مناسب، خرید و انتخاب موتوربرق هیوندای را کاملاً توجیه میکند.
موتور برق فیرمن (Firman) :
Firman (فیرمن) نمایندگی و زیرمجموعه هلدینگ Sinomach است که در کشور چین حضور دارد. اگر قصد انتخاب موتوربرق با امکانات بهروز و دوام بالا را داشته باشید، محصولات این برند انتخابهای مطمئنی هستند. این کمپانی بیشتر از 40 سال است که ژنراتورهایی با توان بالا و امکانات مدرن را وارد بازار میکند.
موتور برق پایونیر (Pioneer) :
بیشتر محبوبیت و اعتبار برند پایونیر برای تولید سیستمهای صوتی و تصویری و ضبط و سیستم صوتی اتومبیل است. جالب است بدانید که پایونیر یکی از برندهای معتبر ژاپنی است که امروزه انواع موتوربرق باکیفیت بالا را تولید میکند.
موتور برق استریم (Stream) :
اگر قصد انتخاب موتوربرق بنزینی را داشته باشید، استریم گزینههای متعددی را در اختیار شما قرار میدهد. این کمپانی چینی دو دهه است که در این زمینه فعالیت دارد و توانسته گواهیهای معتبر بینالمللی نظیر CE، GS، ROSH و CC را دریافت کند.
موتور برق لانسین (Loncin) :
لانسین از دیگر تولیدات کشور چین است که میتواند گزینهای ایدئال برای خرید موتوربرق خانگی یا سایر مصارف باشد. این محصول مصرف انرژی مناسبی دارد و توانسته گواهیهای معتبر تولید نظیر CE، EMC، NOISE و GS را دریافت کند.
موتور برق کاما (KAMA) :
کاما جزو تولیدکنندگان معتبر ژنراتور چینی است که محصولات خود را با توانهای مختلف عرضه کرده است. بسیاری از مدلهای دیزلی این محصول در بازار ایران موجود هستند. برای انتخاب یک ژنراتور مناسب، محصولات کاما را در لیست گزینههای احتمالی خود قرار دهید.